English Nederlands

Part Magazine
31.01.2012
Party
D-Light
13.01.2012
D-Light
Fair Amsterdam
13.01.2012
Fair Amsterdam
Tina
13.01.2012
Tina
World Peace Flame
28.07.2010
The World Peace Flame is dedicated to achieving peace through a process of education and the practical support of grassroots peace initiatives. We aim to inspire people everywhere that the individual plays a crucial role in creating peace, at every level. We are an independent charitable organisation based in The Netherlands.
Our dream is as simple as it is ambitious: to light an eternally burning World Peace Flame in every major city or decision-making centre in the world. It is a dream we’ve cherished since 1999 when we created our first Flames of Peace on five continents around the world.
Een brandend bosje tulpen
26.03.2010
Als de lente komt, dan stuur ik jou: tulpen met een lontje. Dat is nog eens wat anders dan een bosje bloemen. De tulpen staan afgedrukt op een folie dat bovenop een waxinelichtje light. Het folie brandt niet, waardoor de afbeelding tijdens het branden in tact blijft. Een pakketje van 6 verschilende tulpenkaarsjes kost 2 euro. Voor verkoopadressn zie: www.d-lightcandles.eu
De Gelderlander 25-03-2010
Waxinelicht
26.09.2009
Geschiedenis van het theelichtje of waxinelichtje.

Een theelichtje of waxinelichtje is een kleine kaars met een brandtijd van ongeveer 4 uur. Het grote verschil met een gewone kaars is dat een metalen omhulsel het geheel omsluit omdat de brandstof geheel vloeibaar wordt. Verder zorgt een metalen plaatje ervoor dat de lont niet gaat drijven. Ze zijn ontworpen om lang te branden, niet om veel licht te geven.
Theelichtjes zijn in Nederland geïntroduceerd door Ericus Gerhardus Verkade. Hij had het patent op theelichtjes gekocht van zijn schoonzoon, de Engelsman Morris Fowler. Verkade begon in 1898 met de productie van waxine thee- en nachtlichten